lauantai 1. joulukuuta 2007

Joulunajan ohjelmistoa

Toisin kuin lupasin, en laitakkaan tänne listaa, milloin tulee mitäkin telkkarista. Syystä että sympaattista jouluohjelmaa on ainakin näin kuun alkupuolella tulossa rikollisen vähän. No, tottahan on, että ei sitä kokoaikaa jaksa telkkarin ääressä istua, mutta olisi kiva kun aamuisin voisi lasten kanssa käpertyä sohvannurkkaan ihmettelemään joulunalusajan taikaa ja illan hämyisinä hetkinä virittäytyä tunnelmaan hyvän elokuvan tai lämpöisen konsertin merkeissä.

Hyviä elokuvia ja ohjelmia on kyllä tulossa -ne eivät vain liity mitenkään jouluun, vaikka varmasti nauliinnuttavat silmät telkkariin iltaisin. Jouluelokuvia on näillä näkymin tulossa Mutta mitä tapahtui joulupukille 1 & 2, sekä painajainen ennen joulua. Lapsille on myös ensi viikonloppuna luvassa kasperin kauhujoulu, on ilmeisesti lauantain perheleffa maikkarilta.

MUTTA onneksi maikkari ja subtv ovat vihdoin vastanneet katsojien lukuisiin toiveisiin, sillä tänään klo. 18.10 tulee ensimmäisen kerran yhdeksään vuoteen THE JOULUKALENTERI. Jotenkin sitä pitää klassikkona, kun sen on kerran pikkutyttönä katsonut.

Yle ei, yllätys yllätys, verkkosivuillaan näytä jouluaaton ja -päivien ohjelmistoa. Voisinpa silti uskoa että kyseessä ovat samat vanhat tutut, mutta monelle niin rakkaat, Joulupukin kuumalinja, Lumiukko ja toivottavasti jossain vaiheessa Joulupukki ja Noitarumpu in finnish. Ihanaa olisi myös katsoa pari joulua sitten esitetty Pessi ja Illusia, ja voi, voitaisko edes kerran ottaa jouluohjelmistoon Muumien joulujakso, joka on itselleni jäänyt rakkaana lapsuudesta mieleen. Omia lapsia viihdyttäisi ja leikittäisi varmasti myös Ti-Ti-nallen joulu.

Hyviä konsertteja ei saa unohtaa. Kummien jokavuotinen joulukonsertti tulee kuun puolenvälin paikkeilla, mutta ei telkku.comin ja ylen sivuilta muuta juuri näkynyt. Hyviä laulajia kiitos, ja ne tunnelmallisimmat joululaulut - "Varpunen jouluaamuna", "Sylvian Joululaulu", "Näin sydämeeni joulun teen", "Valkoinen joulu" yms...- kynttilänvalolla ja piparintuoksulla varustettuna. Onhan konserteissa se hyvä puoli, ettei tarvitse istua nenä kiinni telkkarissa, vaan laittamalla ääntä vähän kovemmalle voi kuunnella tunnelmallista musiikkia samalla kun askarrellaan joulukortteja lasten kanssa.

Mutta, jos ja kun saadaan lisää tietoa ohjelmistosta, laitetaan linkkiä sivun reunaan.

Seuraavaan kertaan, hyvää joulun odotusta!

Ei kommentteja: